11 Ιουν 2010

Δημοφιλές φάρμακο κατά του καρκίνου μπορεί να οδηγήσει σε νεφρική βλάβη!

Μια νέα έρευνα έχει δείξει ότι το ευρέως χρησιμοποιημένο φάρμακο καρκίνου bevacizumab μπορεί να προκαλέσει την αυστηρή απώλεια πρωτεϊ'νης από το νεφρό στα ούρα που μπορούν να οδηγήσουν στη σημαντική ζημία νεφρών και μπορούν να συμβιβάσουν την αποτελεσματικότητα της θεραπείας καρκίνου.

Τα συμπεράσματα προτείνουν ότι την οι παθολόγοι πρέπει να ελέγξουν την υγεία νεφρών των ασθενών κατά ορισμό αυτού του ανασταλτικού παράγοντα αγγειογένειας.

Ενώ η έρευνα δείχνει ότι η επεξεργασία με το φάρμακο χημειοθεραπείας bevacizumab μπορεί να οδηγήσει στην ουρική πρωτεϊνική διαρροή (proteinuria) και τη ζημία νεφρών, ο γενικός κίνδυνος που συνδέονται με το φάρμακο και οι υπομονετικοί παράγοντες κινδύνου είναι άγνωστοι.

Το Bevacizumab εμποδίζει μια πρωτεϊ'νη αποκαλούμενη αγγειακό endothelial παράγοντα αύξησης, εμποδίζοντας κατά συνέπεια την παραγωγή των νέων σκαφών αίματος γύρω από τους όγκους.

Το MD Wu Shenhong, το PHD (πετρώδες κέντρο καρκίνου ρυακιών πανεπιστημιακό), Xiaolei Zhu, το MD, το PHD (γιατροί PLLC νεφρών), και οι συνάδελφοί τους διεύθυναν μια αναθεώρηση των δημοσιευμένων τυχαίων, ελεγχόμενων κλινικών δοκιμών για να αξιολογήσουν το γενικό κίνδυνο για το αυστηρό proteinuria στους ασθενείς που παίρνουν bevacizumab. Οι ερευνητές ανέλυσαν τα στοιχεία από 16 μελέτες περιλαμβάνοντας 12.268 ασθενείς με ποικίλους όγκους.

Το αυστηρό proteinuria εμφανίστηκε σε 2,2 τοις εκατό των ασθενών που παίρνουν bevacizumab. Έναντι των ασθενών που παίρνουν τη χημειοθεραπεία μόνο, η λήψη ασθενών bevacizumab που συνδυάστηκε σύνδρομο με τη χημειοθεραπεία είχε έναν αυξανόμενο 4,79-πτυχές κίνδυνο το αυστηρό proteinuria και μια 7,78-πτυχή αύξησε τον κίνδυνο το nephrotic. (Το nephrotic σύνδρομο είναι ομάδα συμπτωμάτων συμπεριλαμβανομένης της πρωτεϊ'νης στα ούρα, τα χαμηλά πρωτεϊνικά επίπεδα αίματος, τα υψηλά επίπεδα χοληστερόλης, τα υψηλά triglyceride επίπεδα, και τη διόγκωση.) 

Οι ασθενείς που παίρνουν τις υψηλότερες δόσεις του bevacizumab είχαν το μέγιστο κίνδυνο το proteinuria. Επίσης, όταν εξέτασαν οι ανακριτές τις διαφορές από τον τύπο καρκίνου, διαπίστωσαν ότι οι ασθενείς με τον καρκίνο νεφρών είχαν τον υψηλότερο κίνδυνο το proteinuria (επίπτωση 10,2 τοις εκατό). 

Αυτά τα αποτελέσματα δείχνουν ότι είναι ιδιαίτερα σημαντικό να ελεγχθούν τα αποτελέσματα του bevacizumab στους ασθενείς που έχουν καρκίνο νεφρών ή που λαμβάνουν τις υψηλές δόσεις των μελετών uture φαρμάκων πρέπει να ερευνήσουν πώς να μειώσουν bevacizumab's τα νεφρό-σχετικά αποτελέσματα, και οι παθολόγοι πρέπει να προετοιμαστούν να μεταχειριστούν αυτές τις πιθανές παρενέργειες.