24 Απρ 2010

Η παχυσαρκία θα είναι μεγαλύτερη αιτία καρκίνου τα επόμενα 10 χρόνια.

Οι ερευνητές έχουν προειδοποιήσει: Η παχυσαρκία θα είναι η μεγαλύτερη αιτία του καρκίνου στις γυναίκες μέσα στην επόμενη δεκαετία.
Ήδη μία στις δώδεκα νέες περιπτώσεις ασθένειας αποδίδεται στο ότι το άτομο είναι υπέρβαρο ή παχύσαρκο και αυτή η αναλογία λέγεται ότι θα αυξηθεί περισσότερο όσο κόβεται το τσιγάρο ή εγκαταλείπονται θεραπείες ορμονών.
Ο Δρ Andrew Renehan, ένας εμπειρογνώμονας καρκίνου στο πανεπιστήμιο του Μάντσεστερ, είπε σε μια ιατρική διάσκεψη: "Η παχυσαρκία προφθάνει σε ένα ποσοστό που το καθιστά πιθανό να γίνει η μεγαλύτερη αποδοτέα αιτία του καρκίνου στις γυναίκες μέσα στην επόμενη δεκαετία."
Πέρυσι, ο αριθμός περιπτώσεων καρκίνου στην Ευρώπη που συνδέθηκε με το βάρος έφτασε τις 124.050, σχεδόν ο διπλός αριθμός από αυτόν του 2002.
Στους άνδρες, 3,2 τοις εκατό των νέων καρκίνων θα μπορούσαν να αποδοθούν στο ότι είναι υπέρβαροι ή παχύσαρκοι και στις γυναίκες ήταν 8,6 τοις εκατό. Σχετιζόμενοι με την παχυσαρκία καρκίνοι στο Ηνωμένο Βασίλειο ήταν 3,3 τοις εκατό για τους άνδρες και 4,8 τοις εκατό για τις γυναίκες.
Ο Δρ Renehan, του πανεπιστημίου του Μάντσεστερ, είπε: Πρέπει να υπογραμμίσω ότι προσπαθούμε να μην είμαστε συναισθηματικοί για αυτό. Αυτές είναι πολύ συντηρητικές εκτιμήσεις, και είναι αρκετά πιθανό οι αριθμοί στην πραγματικότητα να είναι υψηλότεροι."
Ο αριθμός νέων υποθέσεων του σχετικού με την παχυσαρκία καρκίνο του οισοφάγου ήταν ιδιαίτερα υψηλός στο Ηνωμένο Βασίλειο σχετικά με την υπόλοιπη Ευρώπη.
Ο Δρ Renehan, που παρουσίασε τα συμπεράσματά του σε μια κοινή συνεδρίαση της ευρωπαϊκής οργάνωσης καρκίνου και της ευρωπαϊκής κοινωνίας για την ιατρική ογκολογία στο Βερολίνο, είπε ότι αποτέλεσε 54 τοις εκατότων νέων υποθέσεων και σε άλλες 30 χώρες.
Αυτό μπορεί να οφείλεται στις αλληλεπιδράσεις μεταξύ του καπνίσματος, του οινοπνεύματος, του υπερβολικού βάρους και ενός όρου αποκαλούμενου όξινο reflux, αλλά περισσότερη έρευνα απαιτείται για να καταλάβουμε πλήρως τους λόγους.
Οι επιστήμονες δεν είναι βέβαιοι γιατί όντας παχύς έχουμε περισσότερες πιθανότητες για την εμφάνιση καρκίνους, αλλά υποψιάζονται ότι αυτό συνδέεται με τις ορμόνες. Δεδομένου ότι οι άνθρωποι γίνονται ολοένα και παχύτεροι, παράγουν περισσότερες ορμόνες όπως το οιστρογόνο που βοηθούν τους όγκους να αυξηθούν. Οι άνθρωποι με τις μεγάλες κοιλιές έχουν επίσης περισσότερο οξύ στα στομάχια τους, τα οποία μπορούν να οδηγήσουν στον εντερικού ή στον καρκίνο του οισοφάγου.
Ο Δρ Renehan είπε ότι απαιτούνται νέες στρατηγικές και προσεγγίσεις για να προσέχουν οι άνθρωποι το βάρος τους. "Πρέπει να βρούμε το βιολογικό μηχανισμό για να βοηθήσουμε τους ανθρώπους να βγουν από τον «κύκλο της παχυσαρκίας». " είπε. "Το να λέμε απλός στους ανθρώπους να χάσουν βάρος, προφανώς δεν λειτουργεί."

Βλέπε επίσης: Συμπτώματα καρκίνου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου