25 Οκτ 2011

Ελπιδοφόρο εμβόλιο για τον καρκίνο του πνεύμονα

Ένα εμβόλιο που ενεργοποιεί το ανοσοποιητικό σύστημα προκειμένου να επιτίθεται στον πιο κοινό τύπο καρκίνου του πνεύμονα έδωσε ελπιδοφόρα μηνύματα σε κλινικές δοκιμές.

Η δοκιμή που διεξήχθη σε 148 ασθενείς με μη μικροκυτταρικό καρκίνο του πνεύμονα προχωρημένου σταδίου έδειξε ότι η προσθήκη του εμβολίου στη συμβατική χημειοθεραπεία επιβράδυνε την εξέλιξη της νόσου. Η ανάπτυξη των εμβολίων για τον καρκίνο βασίζεται στην ίδια αρχή με εκείνη που ακολουθείται για τα εμβόλια που αναπτύσσονται ενάντια στις μεταδοτικές νόσους. Δηλαδή στην εκπαίδευση του ανοσοποιητικού συστήματος ώστε να επιτίθεται στον ιό της γρίπης ή σε έναν καρκινικό όγκο.


Νέο εμβόλιο
Οι ερευνητές από το Πανεπιστήμιο του Στρασβούργου χρησιμοποίησαν ένα νέο εμβόλιο που ονομάζεται TG4010. Το εμβόλιο περιέχει έναν ιό της ανεμοβλογιάς ο οποίος έχει τροποποιηθεί γενετικώς ώστε να παράγει μια «καρκινική» πρωτεΐνη, όπως αυτές που εντοπίζονται στην επιφάνεια των καρκινικών κυττάρων. Η επιβίωση των ασθενών χωρίς να παρουσιαστεί εξέλιξη της νόσου τους ήταν 43% για όσους είχαν λάβει το εμβόλιο και 35% για όσους είχαν υποβληθεί μόνο σε χημειοθεραπεία.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου