7 Σεπ 2009

Ο τρόπος ζωής μειώνει τον κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου του μαστού.

    Μια νέα έρευνα εμφανίζει ότι περισσότερες από 70.000 περιπτώσεις καρκίνου του μαστού ετησίως στις ΗΠΑ, ή 40% όλων των περιπτώσεων, θα μπορούσαν να αποτραπούν με αλλαγές τρόπου ζωής όπως τη διατήρηση ενός φυσιολογικού βάρους, υγειηνής  διατροφής, άσκησης, και περιορισμό στην κατανάλωση οινοπνεύματος. Το πρόγραμμα από το μη κερδοσκοπικό αμερικανικό ίδρυμα ερευνητικών ομάδων για την έρευνα καρκίνου και το ερευνητικό Ταμείο παγκόσμιου καρκίνου αντιπροσωπεύει τη μεγαλύτερη αναθεώρηση της έρευνας που εξετάζει τον τρόπο ζωής και τον καρκίνο του μαστού. 
    Οι ερευνητές ανέλυσαν σχεδόν 1.000 μελέτες, 81 που διευθύνθηκαν συμπεριλαμβανομένων δεδομένου ότι τα στοιχεία εξετάστηκαν στο τέλος το 2007. "Είναι τώρα πολύ σαφές ότι ο τρόπος ζωής είναι ένας ισχυρός παράγοντας κινδύνου για τον καρκίνο του μαστού, αλλά δεν σκέφτομαι ότι οι γυναίκες έχουν λάβει πραγματικά το μήνυμα," λέει το ίδρυμα καρκίνου επιδημιολογίας του Νιου Τζέρσευ! καθηγητής Elisa Bandera, MD, PHD, ο οποίος βοήθησε να γράφει την έκθεση. 
    Οι γυναίκες τείνουν να υπερεκτιμήσουν το ρόλο της γενετικής στον καρκίνο του μαστού και να υποτιμήσουν τον τρόπο ζωής, " λέει ο Bandera. "δεν ξέρω πόσες φορές έχω ακούσει ότι ένας ασθενής λέει," δεν μπορώ να έχω καρκίνο του μαστού. Κανένας στην οικογένειά μου δεν το έχει." Οι γυναίκες ανησυχούν πολύ για τον καρκίνο του μαστού, και πρέπει να ξέρουν ότι μπορούν να χαμηλώσουν τον κίνδυνό τους με τον τρόπο ζωής."
  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου