9 Σεπ 2009

Glioblastoma: Στοχοθετημένη θεραπεία που βρέθηκε για να βελτιώσει την επιβίωση στους ασθενείς με την υποτροπιάζουσα ασθένεια.

    Η στοχοθετημένη θεραπεία Avastin, μόνο και σε συνδυασμό με το φάρμακο CPT - 11 χημειοθεραπείας, αύξησε σημαντικά τα ποσοστά απάντησης, τους χρόνους επιβίωσης και τα ποσοστά επιβίωσης στους ασθενείς με μια θανάσιμη μορφή του καρκίνου εγκεφάλου.


    Οι ασθενείς με το επαναλαμβανόμενο glioblastoma έχουν μια απαίσια πρόγνωση, και οι συμβατικές επεξεργασίες περιορίστηκαν χαρακτηριστικά στις κατά ένα μεγάλο μέρος ατελέσφορες και ιδιαίτερα τοξικές χημειοθεραπείες. Μόνο περίπου 5 τοις εκατό των ασθενών αποκρίνονται στην περαιτέρω θεραπεία - που σημαίνει τους όγκους τους μίκρυνε κατά 50 τοις εκατό ή περισσότερο. Και μόνο 15 έως 20 τοις εκατό των ασθενών φτάνουν στους 6 μήνες προτού να προχωρήσει πάλι η ασθένειά τους. Η επιβίωση περιορίζεται σε έξι έως επτά μήνες.


   Άλλα μία μελέτη έδειξε ότι το Avastin μόνο του και το Avastin σε συνδυασμό με το CPT-11 έχει βελτιώσει  εκείνες τις στατιστικές εντυπωσιακά. Αυξάνονται τα ποσοστά αντίδρασης, οι χρόνοι επιβίωσης και η γενική επιβίωση. Τα πρόωρα αποτελέσματα από τη μελέτη προέτρεψαν τα ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΑ τρόφιμα και τη διοίκηση φαρμάκων για να συμφωνήσει με μια επιταχυνόμενη έγκριση ου Avastin τον Μάιο του 2009 για τη χρήση στους ασθενείς με τα επαναλαμβανόμενα glioblastomas, είπε το Δρ Timothy Cloughesy, σκηνοθέτης του προγράμματος νευρο-ογκολογίας στο κέντρο καρκίνου Jonsson UCLA και τον ανώτερο συντάκτη της μελέτης. Το πρόγραμμα επιτρέπει την προσωρινή έγκριση των φαρμάκων για τον καρκίνο ή άλλες απειλητικές για τη ζωή ασθένειες.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου