7 Σεπ 2009

Νέο εμβόλιο για να θεραπεύσει τον αυχενικό καρκίνο.

Οι επιστήμονες έχουν αναπτύξει πρόσφατα ένα νέο εμβόλιο, το οποίο μπορεί να εμποδίσει τον ιό αρμόδιο για τις περισσότερες περιπτώσεις του αυχενικού καρκίνου σύμφωνα με την  έκθεση ανώτερων υπαλλήλων του FDA. Μεταξύ 40 πιέσεων του ανθρώπινου ιού papilloma (HPV), περίπου 15 πιέσεις είναι αρμόδιες για την ανάπτυξη του αυχενικού καρκίνου στις γυναίκες. 
Σύμφωνα με μια έκθεση  του FDA που δημοσιεύεται την Παρασκευή, GlaxoSmithKline's Cervarix μπορεί να εμποδίσει τις δύο πιό καρκινώδεις πιέσεις HPV σχεδόν 93 τοις εκατό του χρόνου.Ο Gardasil Merck, που εγκρίνεται προηγουμένως από το FDA, υπερασπίζει επίσης ενάντια σε δύο περισσότερους τύπους HPV που προκαλούν 90 τοις εκατό των γεννητικών ακροχορδώνων, στους οποίους το Cervarix δεν στοχεύει. 
Η χρήση του νέου εμβολίου συνδέεται μόνο με τις δευτερεύουσες παρενέργειες όπως ο πόνος και η διόγκωση επί του τόπου της έγχυσης. Οι πιό παλιές μελέτες, εντούτοις, είχαν εμφανίσει υψηλότερο αριθμό μυϊκών και νευρολογικών προβλημάτων μεταξύ των ασθενών που χρησιμοποίησαν το Cervarix. Το FDA ωθεί την έγκριση του εμβολίου εδώ πολύ καιρό για κοριτσια και γυναικες 10 έως 25 ετών.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου