15 Σεπ 2009

Φάρμακα μειώνουν το ρίσκο για καρκίνο του μαστού αλλά έχουν άλλους κινδύνους!


    Μία νέα έρευνα έδειξε ότι, τα φάρμακα που δίνονται στις γυναίκες με υψηλό κίνδυνο για τον καρκίνο του μαστού μειώνουν τον κίνδυνο εμφάνισης αυτού του είδους τον  καρκίνο, αλλά τα εγκυμονούν άλλους κινδύνους υγείας.
    Αυτό ήταν το συμπέρασμα των ερευνητών που εξέτασαν τις πολυάριθμες δημοσιευμένες μελέτες, συμπεριλαμβανομένων τυχαίων κλινικών δοκιμών και μιας προσεκτικότερης αξιολόγησης των φαρμάκων που χρησιμοποιήθηκαν για τη μείωση κινδύνου. Περιλαμβανομένων των tamoxifen, raloxifene και tibolone. Το τρίτο φάρμακο δεν είναι αυτήν την περίοδο στην αμερικάνικη αγορά αλλά είναι διαθέσιμο σε άλλες χώρες, και υπάρχει κάποια έρευνα για τα οφέλη και τους κινδύνους που το συνοδεύουν.
    "Διαπιστώσαμε ότι τα τρία φάρμακα πραγματικά μείωσαν τον κίνδυνο για τον καρκίνο του μαστού κατά 30 έως 68 τοις εκατό," είπε ο Δρ Heidi D. Nelson, ένας ερευνητικός καθηγητής στο Oregon Health & Science University.
Ενώ τα φάρμακα παρείχαν τις μειώσεις του κινδύνου εμφάνισης καρκίνου του μαστού, κάθε ένα έφερνε μαζί του κάποιες παρενέργειες.  "Διέφεραν από την πλευρά ζημιάς," Είπε ο Nelson. "Αυτός σημαντικό να το ξέρουμε."


    Η χρήση των φαρμάκων για να μειώσουν τον κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου του μαστού στις υγιείς, υψηλού κινδύνου γυναίκες δεν είναι τόσο κοινός, σημειώνει ο Nelson, όσο ως χρήση τους για να αποτρέψει την επανεμφάνιση στις γυναίκες που εντοπίστηκε ήδη και που αντιμετωπίστηκε για τον καρκίνο του μαστού. Παραδείγματος χάριν, έχει χρησιμοποιηθεί για χρόνια για να χαμηλώσει τις πιθανότητες της επανεμφάνισης μεταξύ των επιζώντων γυναικών με καρκίνου του μαστού. Πρόσφατα, εντούτοις, ερευνητές έδειξαν ότι το tamoxifen υπάρχει  μόνο για να χαμηλώσει τον κίνδυνο ενός πιο κοινού είδους καρκίνου του μαστού, αποκαλούμενου ER-CETJKOY, ενώ αυξάνει τον κίνδυνο του ER-Negative καρκίνο του μαστού, μια επιθετικότερη ασθένεια, στους επιζώντες καρκίνου του μαστού.


...σύντομα η συνέχεια 



πηγή: www.drugs.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου