18 Σεπ 2009

16 Σεπ 2009

Αλόη βέρα και Καρκίνος






    Ο Δρ Lawrence G. Plaskett, ένας συνεργάτης της βασιλικής κοινωνίας της χημείας μεταξύ πολλών άλλων ακαδημαϊκών διακρίσεων, δηλώνει ότι "η δράση των ουσιών Aloe Vera ενεργοποιεί και εντείνει την άνοση απάντηση, και αυτό αποτελεί μια από τις θεμελιώδεις επιστημονικά καθιερωμένες ενέργειες αλόης επάνω στο σώμα."
    Όταν η ακτινοβολία και η χημειοθεραπεία είναι απαραίτητες, η αλόη βέρα βοηθά να ελαχιστοποιήσει τη ζημία που γίνεται στο σώμα από αυτές τις επεξεργασίες, οι οποίες καταστρέφουν τα υγιή κύτταρα - ιδιαίτερα κύτταρα ανοσοποιητικών συστημάτων - κρίσιμα για την αποκατάσταση του σώματος. Η χρήση της αλόης επιτρέπει στο σώμα  να θεραπευθεί από τον καρκίνο και τη ζημία που γίνεται από τη συμβατική θεραπεία: το ανοσοποιητικό σύστημα ωθείται, οι όγκοι στενεύουν, οι μεταστάσεις μειώνονται έτσι ο καρκίνος δεν εξαπλώνεται, και τα νέα υγιή κύτταρα αρχίζουν να αυξάνονται.
Πώς μπορεί να κάνει όλο αυτό;

    Μια σημαντική πτυχή θεωρητικά ως προς την αιτία του καρκίνου είναι ότι η αρχή της ασθένειας οφείλεται σε μια αποτυχία του ανοσοποιητικού συστήματος να αποκριθεί κατάλληλα στην ανάπτυξη των κυττάρων καρκίνου στο σώμα. Αυτό έχει δημιουργήσει  έναν τομέα της ερευνητικής αποκαλούμενης, ανοσιοθεραπείας καρκίνου. Γενικά γίνεται αποδεκτό ότι το ανθρώπινο σώμα αναγκάζεται να χειριστεί την εμφάνιση του καρκίνου σε κανονική βάση, και ότι το ανοσοποιητικό σύστημα αποκρίνεται στην αύξηση των κυττάρων καρκίνου συνήθως. Τα καρκινώδη κύτταρα αναπτύσσονται λόγω ποικίλων παθογόνων που το σώμα αντιμετωπίζει και υπερνικά καθημερινά.
    Οι ποικίλες θεωρίες που αποδίδουν την αρχή του καρκίνου στην ανώμαλη έκθεση ακτινοβολίας, τους περιβαλλοντικούς μολυσματικούς παράγοντες, τη ρύπανση, τα συντηρητικά και τις χημικές ουσίες στην βρώση τροφίμων, την έλλειψη κατάλληλης διατροφής, την πίεση, τους ιούς, τη γενετική ή οτιδήποτε άλλο, μπορούν όλες να είναι σωστές. Δηλαδή, να υπάρξει οποιοσδήποτε αριθμός μεταβλητών που αναγκάζουν τα καρκινώδη κύτταρα να αρχίσουν να διαμορφώνονται. Σύμφωνα με αυτήν την κατανόηση του καρκίνου, το ανοσοποιητικό σύστημα συμβιβάζεται και δεν μπορεί να παλέψει την αύξηση των ανώμαλων κυττάρων και έτσι ο καρκίνος παίρνει τη λαβή, και ένας όγκος αρχίζει να διαμορφώνει. Ο περαιτέρω συμβιβασμός του ανοσοποιητικού συστήματος για να αποκριθεί στην αύξηση κυττάρων καρκίνου καθορίζει εάν το σώμα αναπτύσσει τον καρκίνο ή αποβάλλει επιτυχώς τα ανώμαλα κύτταρα και παραμένει υγιές.
   Μια συνοπτική εξήγηση των σημαντικών κομματιών του ανοσοποιητικού συστήματος θα κάνει τα καταπληκτικά οφέλη της αλόης στη θεραπεία του καρκίνου σαφέστερη. Τα λευκά κύτταρα αίματος είναι το κρισιμότερο μέρος του ανοσοποιητικού συστήματος του σώματος. Ορισμένα χημικά σήματα που απελευθερώνονται από τους ιστούς σαν απάντηση σε ένα αντιγόνο (ξένα μόρια στο σώμα) προσελκύουν τα λευκά κύτταρα αίματος, τα οποία αποκρίνονται με να συγκεντρωθούν στον επηρεασθέντα ιστό. Τα Neutrophils είναι τα πρώτα κύτταρα που αντιδρούν σε μια μόλυνση και "τρώνε" τα ξένα μόρια. Η διόγκωση που συνδέεται με τις μολύνσεις οφείλεται εν μέρει στα ένζυμα που απελευθερώνονται από τα neutrophils σε αυτήν την διαδικασία. Τα μονοκύτταρα ακολουθούν με "την κατανάλωση" των μεγαλύτερων μορίων που δεν θα μπορούσαν να αντιμετωπιστούν από τα neutrophils καθώς επίσης και τα neutrophils που πέθαναν ως αποτέλεσμα της κατανάλωσης των ξένων μορίων. Τα moncytes απελευθερώνουν διάφορες χημικές ουσίες που διαδραματίζουν τους κρίσιμους ρόλους στην πάλη της μόλυνσης, συμπεριλαμβανομένης της ηντερφερόνης και interleukin. Αυτές οι χημικές ουσίες υποκινούν τα λεμφοκύτταρα για να συνεχίσουν την απάντηση στο αντιγόνο. Τα λευκά κύτταρα αίματος σπάζουν το αντιγόνο κάτω σε τεμάχια, στα οποία τα λεμφοκύτταρα μπορούν χημικά να αναγνωρίσουν και να αποκριθούν. Τα πιό κοινά λεμφοκύτταρα είναι β-κύτταρα, που σκοτώνουν τα ξένα αντιγόνα, και κύτταρα "αρωγών", τα οποία ρυθμίζουν τη δράση των τ-λεμφοκυττάρων με την ενίσχυση ή την επιβράδυνση της απάντησης κυττάρων "δολοφόνων".
    Η Αλόη Βέρα περιέχει διάφορες χημικές ουσίες που ενισχύουν τις δραστηριότητες όλων των λειτουργιών του ανοσοποιητικού συστήματος που περιγράφηκαν παραπάνω. 23 Polypeptides χρησιμεύουν ως αυτά που διεγείρουν το ανοσοποιητικό σύστημα, που βοηθούν να ελέγξουν ένα ευρύ φάσμα των ασθενειών και των αναταραχών. 20 πολυσακχαρίτες αυξάνουν τη δράση των λευκών κυττάρων αίματος που αυξάνουν έτσι την παραγωγή των τ-κυττάρων και της ηντερφερόνης ". Επίσης χημικά ενισχύουν τη δράση των τ-κυττάρων. Ένας από αυτούς τους πολυσακχαρίτες, mannose, έχει κατοχυρωθεί με δίπλωμα ευρεσιτεχνίας όπως και εγκρίνεται στην Ευρώπη για να υποκινήσει το ανοσοποιητικό σύστημα των ασθενών του AIDS. Η έρευνα του AIDS έχει δείξει ότι η χρήση της Αλόης Βέρα μπορεί να διπλασιάσει τον αριθμό των τ-κυττάρων, "αρωγών" μέσα σε τρεις εβδομάδες και να μειώσει συγχρόνως το αντιγόνο P-24 core antigen ο γενικός δείκτης του προερχόμενου από ιό φορτίου στο σώμα. Η ηντερφερόνη και interleukin υποκινούνται να επιτεθούν στον καρκίνο και στους ιούς στο σώμα. Τα Lectins και τα emodines είναι δύο κατά του όγκου χημικές ουσίες της αλόης που, μαζί με μια αύξηση στον παράγοντα νέκρωσης όγκων που επέρχεται από την αλόη, αρχίζουν να καταστρέφουν τους κακοήθεις όγκους καρκίνου.

Φάρμακα μειώνουν το ρίσκο για καρκίνο του μαστού αλλά έχουν άλλους κινδύνους! (...η συνέχεια)



    Όταν η ομάδα του Nelson αξιολόγησε τα αποτελέσματα από τις μελέτες, βρήκαν ότι το temoxifen και το raloxifene αύξησαν τους θρόμβους αίματος από το 60 στο 90 τοις εκατό. Το Raloxifene προκάλεσε λιγότερους θρόμβους αίματος από το temoxifen.

Στις γυναίκες άνω των 70 το tibolone συνδέθηκε με εγκεφαλικά.

    Ένα μεγάλο μέρος των πληροφοριών για αυτήν την ιδιαίτερη εικόνα κινδύνου-και-οφελών είναι ήδη γνωστό, είπε το Δρ Scott Maul, ένας ιατρικός ογκολόγος στο τμήμα ογκολογίας στο Μιλγουώκι. "Θέλησαν να συγκεντρώσουν όλες αυτές τις μελέτες στο πλαίσιο μιας δημοσίευσης, και να προσπαθήσουν να ποσολογήσουν το όφελος αυτών των τριών διαφορετικών φαρμάκων και του κινδύνου τους."

    Η απόφαση να χρησιμοποιηθούν τα φάρμακα για να μειώσουν τον κίνδυνο δεν είναι απλή. Είναι καλύτερο για τις γυναίκες να το μιλήσουν με τους γιατρούς τους πρώτα. Ο Nelson ενθαρρύνει τις γυναίκες για να πάρει τη γενετική δοκιμή και για να χρησιμοποιήσει εκείνες τις γενετικές πληροφορίες -- συμπεριλαμβανομένων οποιωνδήποτε συμπερασμάτων για τις γενετικές μεταλλαγές που ωθούν τον κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου του μαστού -- για να πάρει μια ακριβέστερη εικόνα του κινδύνου από άλλα πρότυπα.

    "Η συζήτηση σχετικά με το εάν χρησιμοποιήσει αυτά τα φάρμακα είναι πολύ ακριβής με τις γυναίκες," είπε ο Maul. Ενώ η απόφαση είναι εξαιρετικά προσωπική, πρόσφερε αυτές τις συμβουλές: "Οι γυναίκες πρέπει να πάρουν αυτά τα φάρμακα [ για να μειώσουν τον πρώτο κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου του μαστού ] μόνο εάν διατρέχουν αληθινά μεγάλο κίνδυνο για εμφάνιση καρκίνου του μαστού." Ακόμα και τότε, μπορούν να αποφασίσουν να μην τα πάρουν, είπε, για ευνόητους λόγους. "Εάν κάποιος έχει τους κίνδυνο για καρδιακή προσβολή ή εγκεφαλικού, αυτά τα φάρμακα μπορεί να μην είναι μια καλή ιδέα."

15 Σεπ 2009

Φάρμακα μειώνουν το ρίσκο για καρκίνο του μαστού αλλά έχουν άλλους κινδύνους!


    Μία νέα έρευνα έδειξε ότι, τα φάρμακα που δίνονται στις γυναίκες με υψηλό κίνδυνο για τον καρκίνο του μαστού μειώνουν τον κίνδυνο εμφάνισης αυτού του είδους τον  καρκίνο, αλλά τα εγκυμονούν άλλους κινδύνους υγείας.
    Αυτό ήταν το συμπέρασμα των ερευνητών που εξέτασαν τις πολυάριθμες δημοσιευμένες μελέτες, συμπεριλαμβανομένων τυχαίων κλινικών δοκιμών και μιας προσεκτικότερης αξιολόγησης των φαρμάκων που χρησιμοποιήθηκαν για τη μείωση κινδύνου. Περιλαμβανομένων των tamoxifen, raloxifene και tibolone. Το τρίτο φάρμακο δεν είναι αυτήν την περίοδο στην αμερικάνικη αγορά αλλά είναι διαθέσιμο σε άλλες χώρες, και υπάρχει κάποια έρευνα για τα οφέλη και τους κινδύνους που το συνοδεύουν.
    "Διαπιστώσαμε ότι τα τρία φάρμακα πραγματικά μείωσαν τον κίνδυνο για τον καρκίνο του μαστού κατά 30 έως 68 τοις εκατό," είπε ο Δρ Heidi D. Nelson, ένας ερευνητικός καθηγητής στο Oregon Health & Science University.
Ενώ τα φάρμακα παρείχαν τις μειώσεις του κινδύνου εμφάνισης καρκίνου του μαστού, κάθε ένα έφερνε μαζί του κάποιες παρενέργειες.  "Διέφεραν από την πλευρά ζημιάς," Είπε ο Nelson. "Αυτός σημαντικό να το ξέρουμε."


    Η χρήση των φαρμάκων για να μειώσουν τον κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου του μαστού στις υγιείς, υψηλού κινδύνου γυναίκες δεν είναι τόσο κοινός, σημειώνει ο Nelson, όσο ως χρήση τους για να αποτρέψει την επανεμφάνιση στις γυναίκες που εντοπίστηκε ήδη και που αντιμετωπίστηκε για τον καρκίνο του μαστού. Παραδείγματος χάριν, έχει χρησιμοποιηθεί για χρόνια για να χαμηλώσει τις πιθανότητες της επανεμφάνισης μεταξύ των επιζώντων γυναικών με καρκίνου του μαστού. Πρόσφατα, εντούτοις, ερευνητές έδειξαν ότι το tamoxifen υπάρχει  μόνο για να χαμηλώσει τον κίνδυνο ενός πιο κοινού είδους καρκίνου του μαστού, αποκαλούμενου ER-CETJKOY, ενώ αυξάνει τον κίνδυνο του ER-Negative καρκίνο του μαστού, μια επιθετικότερη ασθένεια, στους επιζώντες καρκίνου του μαστού.


...σύντομα η συνέχεια 



πηγή: www.drugs.com

14 Σεπ 2009

Η κατάθλιψη - σύμμαχος του καρκίνου!

Η κατάθλιψη μπορεί να βλάψει τις πιθανότητες ενός ασθενή με καρκίνο να επιβιώσει όπως αναφέρει μία έρευνα.


    Το πανεπιστήμιο της βρετανικής ομάδας της Κολούμπια υπογράμμισε την ανάγκη για ψυχολογική υποστήριξη στους ασθενείς με καρκίνο! 
Η μελέτη, μια αναθεώρηση 26 χωριστών μελετών, συμπεριέλαβε 9.417 ασθενείς, βρήκε ότι τα ποσοστά  θανάτου ήταν μέχρι 25% υψηλότερα στους ασθενείς που παρουσιάζουν συμπτώματα της κατάθλιψης.



    Στους ασθενείς που εντοπίστηκαν με σημαντική ή δευτερεύουσα κατάθλιψη, τα ποσοστά θανάτου ήταν μέχρι 39% υψηλότερα. Οι αυξανόμενοι κίνδυνοι παρέμειναν ακόμα και αφού λήφθηκαν υπόψη άλλα κλινικά χαρακτηριστικά που να έχουν επιπτώσεις στην επιβίωση.
Εντούτοις, οι ερευνητές είπαν ότι απαιτητέ περισσότερη έρευνα προτού να μπορέσουν να παρθούν οποιαδήποτε οριστικά συμπεράσματα. Επίσης τόνισαν ότι, γενικός, ο αυξανόμενος κίνδυνος από τον καρκίνο λόγω της κατάθλιψης ήταν μικρός - έτσι οι ασθενείς δεν πρέπει να αισθανθούν ότι έπρεπε να διατηρήσουν μια θετική στάση για να πολεμήσουν την ασθένειά τους. 
Οι ερευνητές δεν θα μπορούσαν να βρούν κανένα σταθερό στοιχείο για να δείξουν ότι η κατάθλιψη προσέκρουσε στην πρόοδο της ασθένειας - αν και ο αριθμός μελετών που εξέτασε συγκεκριμένα αυτό ήταν πολύ περιορισμένος.



Αντίκτυπο του stress. 


    Η έρευνα για τα ζώα έχει προτείνει ότι η πίεση μπορεί να έχει μια επίδραση στην αύξηση όγκων και τη διάδοση του καρκίνου σε άλλα μέρη του σώματος. Είναι δυνατό ότι η κατάθλιψη θα μπορούσε να ασκήσει επίδραση στις ορμόνες ή το ανοσοποιητικό σύστημα, ή ότι οι καταθλιπτικοί άνθρωποι τείνουν να συμμετέχουν στη συμπεριφορά που να έχει επιπτώσεις στο πόσο καιρό ζουν.


    Παραδείγματος χάριν, οι καταθλιπτικοί άνθρωποι μπορεί να είναι λιγότερο πιθανό να συμμορφωθούν διάφορες θεραπείες. Εντούτοις, σε αυτή τη φάση δεν υπάρχει καμία σταθερή απόδειξη ότι η κατάθλιψη αναγκάζει πραγματικά τους ασθενείς με καρκίνο να πεθάνουν νωρίτερα από άλλους.


    Η προηγούμενη έρευνα έχει προτείνει ότι η κατάθλιψη ασκεί πολύ μεγαλύτερη επίδραση στη θνησιμότητα από τις καρδιακές παθήσεις. Ο ερευνητής Jillian Satin είπε: "Είναι αρκετά αξιοπρόσεκτο ότι η παρουσία καταθλιπτικών συμπτωμάτων ή μια διάγνωση μιας καταθλιπτικής αναταραχής μπορεί να προβλέψει τη θνησιμότητα στους ασθενείς με καρκίνο.
"Αλλά πρέπει να ληφθεί υπόψη ότι ο αυξανόμενος κίνδυνος είναι αρκετά μικρός. Οι ασθενείς με καρκίνο δεν χρειάζονται τον πανικό εάν πάσχουν από καταθλιπτικά συμπτώματα, αλλά είναι λογικό να μιλήσουν στους παθολόγους τους για τη διανοητική υγεία τους."


Ο Δρ Julie Sharp, της έρευνας καρκίνου του UK, είπε: "Υπάρχουν ακόμα πολλές αναπάντητες ερωτήσεις δεδομένου ότι τα αποτελέσματα που παρατηρούνται σε αυτήν την μελέτη είναι αρκετά μικρά και μπορούν να οφείλονται σε άλλους παράγοντες. Περισσότερη έρευνα θα απαιτηθεί για να εξηγήσει εάν αυτές οι παρατηρήσεις είναι αληθινές και γιατί."




πηγή: BBC

13 Σεπ 2009

Γενετική και καρκίνος του μαστού (...η συνέχεια)

Γενετική και καρκίνος του μαστού 


    Οι άνθρωποι θα πουν σε σας να δεχτείτε ότι δεν μπορείτε να αλλάξετε. Η γενετική σας, τα γονίδιά σας, τα γονίδια της μητέρας και του πατέρα σας που σας έδωσαν όταν γεννηθήκατε που ήρθαν με την ιδιαίτερη γενετική σύνθεσή τους. Οι περισσότερες κληρονομημένες περιπτώσεις του καρκίνου του μαστού έχουν συνδεθεί με δύο γονίδια: BRCA1 και BRCA2. Τα προηγούμενα πέντε έτη είναι μια περίοδος ασύγκριτης ανακάλυψης στον τομέα της γενετικής, genomics, και της έρευνας κυττάρων μίσχων, αλλά αυτές οι ανακαλύψεις δεν εφαρμόζονται στις θεραπείες καρκίνου του μαστού. Μια εργασία στην οποία οι θεραπείες κυττάρων GEN θέλουν σίγουρα να πάρουν τα χέρια τους. Πρόσφατα οι ερευνητές έχουν διαπιστώσει ότι με το φράξιμο ενός γονιδίου ονόματι beta1-integrin η αύξηση των όγκων μπορεί να σταματήσουν. Όταν αυτό το γονίδιο αφαιρέθηκε τα κύτταρα όγκων εγκατέλειψαν. Δεν ειναι απαραίτητο να δεχτείτε τα γονίδια που σας δόθηκαν στη γέννηση. Οι θεραπείες κυττάρων GEN θα είναι σε θέση να χειριστούν τα γονίδιά σας για να θεραπεύσουν τον καρκίνο του μαστού σας.

11 Σεπ 2009

Καρκίνος του μαστού - H θεραπεία; (μέρος πρώτο)

Δεν υπάρχει καμία γνωστή θεραπεία για τον καρκίνο του μαστού. Περισσότεροι από 1,5 εκατομμύριο άνθρωποι θα διαγνωστούν με τον καρκίνο του μαστού αυτό το έτος παγκοσμίως. Οι επιστήμονες δεν ξέρουν γιατί οι περισσότερες γυναίκες παθαίνουν τον καρκίνο του μαστού, όμως ο καρκίνος του μαστού είναι ο συχνότερος όγκος που βρίσκεται στις γυναίκες στον κόσμο.  Ο καρκίνος του μαστού δεν έχει κανένα κοινωνικό όριο. Αυτή η ασθένεια μπορεί να εντοπισθεί στον καθένα. Πολλές διάσημες γυναίκες από όλους τους χώρους έχει προσβληθεί από καρκίνο του μαστού.


Πέρα από μία δεκαετής έρευνα και περισσότερα άπω 1.7 δισεκατομύρια δολάρια δεν ήταν αρκετά για να αποτρέψουν τον θάνατο εκατοντάδων γυναικών τον χρόνο. Ακόμα οι γιατροί δεν ξέρουν πώς ο καρκίνος του μαστού αρχίζει ή πώς να τον θεραπεύσουν. Οι γιατροί πλησιάζουν ακόμα τη θεραπεία για τον καρκίνο του μαστού με τους ίδιους παλαιούς διαμορφωμένους τρόπους: χειρουργική επέμβαση, ακτινοβολία, και χημειοθεραπεία. Βαρβαρόδεις θεραπείες. Οι θεραπείες κυττάρων GEN είναι επιστημονική επιχείρηση βιοτεχνολογίας που στρέφεται σε μια θεραπεία για τον καρκίνο του μαστού.


Η επιχείρηση αφιερώνεται στη θεραπεία του καρκίνου του μαστού πριν να είναι πολύ αργά για εσάς. Δεν ενδιαφέρονται για μία θεραπεία σε δέκα, είκοσι ή παραπάνω χρόνια. Θέλουν μια θεραπεία για τον καρκίνο του μαστού τώρα! Χωρίς να χρειάζεστε χειρουργική επέμβαση, ακτινοβολία, χημειοθεραπεία ή να πάρετε τα τοξικά φάρμακα.


Οι θεραπείες κυττάρων GEN πλησιάζουν τη θεραπεία για τον καρκίνο του μαστού από διαφορετικές γωνίες και χρησιμοποιούν τις αυριανές τεχνολογίες σήμερα. Η πείρα τους είναι στην έρευνα και genomics κυττάρων μίσχων. Τα δυσλειτουργώντας κύτταρα μίσχων έχουν συνδεθεί ήδη με την ανάπτυξη του καρκίνου του μαστού.  Δεν υπάρχει καμία γενετική αντιστοιχία για σας με τα πολιτικά αμφισβητούμενα γενικά κύτταρα μίσχων που είναι πάντα στις ειδήσεις. Η απομόνωση των κυττάρων μίσχων καρκίνου, που συνδέονται με την κατανόηση γενετικών μεταλλαγών μας που προκαλούν τον καρκίνο, και η γνώση genomics τους θα οδηγήσουν στους τρόπους να αποβληθούν τα κύτταρα καρκίνου.


...συνεχίζεται

10 Σεπ 2009

Σε κάνει δυνατότερο ο καρκίνος;

Οι ασθενείς με καρκίνο μιλούν συχνά για τα σωστά και λανθασμένα πράγματα που λένε σε κάποιον με την ασθένεια. Οι φίλοι και τα μέλη της οικογένειας μπορεί να περιγράψουν τους ασθενείς με καρκίνο ως οπτιμιστές, ισχυρούς. Αλλά οι ασθενείς οι ίδιοι ενοχλούνται συχνά από αυτή την συμπεριφορά.


Μερικά χρόνια πριν ο Randy Pausch καθηγητής στο πανεπιστήμιο Carnegie Mellon έγραψε ένα βιβλίο με τίτλο "Last Lecture" λίγο πριν πεθάνει από καρκίνο στο πάγκρεας. Το βιβλίο αυτό έγινε best-seller και μεταξύ άλλων αστειευόταν με της άστοχες κουβέντες που λένε οι άλλοι στα άτομα που πεθαίνουν από καρκίνο.


... Σκεφτήται το καλά πριν αποκαλέσετε κάποιον καρκινοπαθή δυνατό ή θαρραλέο. 

9 Σεπ 2009

Glioblastoma: Στοχοθετημένη θεραπεία που βρέθηκε για να βελτιώσει την επιβίωση στους ασθενείς με την υποτροπιάζουσα ασθένεια.

    Η στοχοθετημένη θεραπεία Avastin, μόνο και σε συνδυασμό με το φάρμακο CPT - 11 χημειοθεραπείας, αύξησε σημαντικά τα ποσοστά απάντησης, τους χρόνους επιβίωσης και τα ποσοστά επιβίωσης στους ασθενείς με μια θανάσιμη μορφή του καρκίνου εγκεφάλου.


    Οι ασθενείς με το επαναλαμβανόμενο glioblastoma έχουν μια απαίσια πρόγνωση, και οι συμβατικές επεξεργασίες περιορίστηκαν χαρακτηριστικά στις κατά ένα μεγάλο μέρος ατελέσφορες και ιδιαίτερα τοξικές χημειοθεραπείες. Μόνο περίπου 5 τοις εκατό των ασθενών αποκρίνονται στην περαιτέρω θεραπεία - που σημαίνει τους όγκους τους μίκρυνε κατά 50 τοις εκατό ή περισσότερο. Και μόνο 15 έως 20 τοις εκατό των ασθενών φτάνουν στους 6 μήνες προτού να προχωρήσει πάλι η ασθένειά τους. Η επιβίωση περιορίζεται σε έξι έως επτά μήνες.


   Άλλα μία μελέτη έδειξε ότι το Avastin μόνο του και το Avastin σε συνδυασμό με το CPT-11 έχει βελτιώσει  εκείνες τις στατιστικές εντυπωσιακά. Αυξάνονται τα ποσοστά αντίδρασης, οι χρόνοι επιβίωσης και η γενική επιβίωση. Τα πρόωρα αποτελέσματα από τη μελέτη προέτρεψαν τα ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΑ τρόφιμα και τη διοίκηση φαρμάκων για να συμφωνήσει με μια επιταχυνόμενη έγκριση ου Avastin τον Μάιο του 2009 για τη χρήση στους ασθενείς με τα επαναλαμβανόμενα glioblastomas, είπε το Δρ Timothy Cloughesy, σκηνοθέτης του προγράμματος νευρο-ογκολογίας στο κέντρο καρκίνου Jonsson UCLA και τον ανώτερο συντάκτη της μελέτης. Το πρόγραμμα επιτρέπει την προσωρινή έγκριση των φαρμάκων για τον καρκίνο ή άλλες απειλητικές για τη ζωή ασθένειες.



8 Σεπ 2009

Θα μπορούσε ένας ιός να προκαλέσει καρκίνο του προστάτη;

Οι ερευνητές του Utah έχουν βρεί έναν ιό καρκίνου ποντικιών σε πολλούς ανθρώπινους ασθενείς με καρκίνο του προστάτη. Ο ιός μπορεί να διαδραματίσει έναν ρόλο στην αρχή της ασθένειας και στην ανάπτυξη των επιθετικότερων μορφών. Εάν τα συμπεράσματά τους μπορούν να επικυρωθούν, μπορεί να παραχθεί ένας τρόπος να διακριθούν οι ταχέως αναπτυσσόμενοι όγκοι που απαιτούν τη θεραπεία από τις slow-growing μορφές που μπορούν να αγνοηθούν ακίνδυνα για πολλά έτη. 
Οι ιοί είναι γνωστοί για να προκαλούν ποικίλους ανθρώπινους καρκίνους. Οι ιοί ηπατίτιδας, παραδείγματος χάριν, προκαλούν τον καρκίνο συκωτιού, ενώ ο ανθρώπινος ιός papilloma προκαλεί τον αυχενικό καρκίνο στις γυναίκες και τον πρωκτικό και penile καρκίνο στους άνδρες. Ο μαστικός ιός όγκων ποντικιών έχει βρεθεί σε πολλούς ανθρώπινους καρκίνους του μαστού, αλλά οι ερευνητές δεν είναι βέβαιοι ποιο ρόλο, ενδεχομένως, διαδραματίζει στην ανάπτυξη της ασθένειας. 
Η Δρ Ila R. Singh του πανεπιστημίου του Utah και οι συνάδελφοί της έχουν μελετήσει έναν ιό ποντικιών αποκαλούμενο xenotropic μυοειδή ιός - σχετικό με τη λευχαιμία, ή XMRV. Αυτοί, καθώς επίσης και οι ερευνητές από το UC του Σαν Φρανσίσκο, είχαν εκθέσει προηγουμένως την εύρεση του ιού σε μερικούς ανθρώπινους προστατικούς καρκίνους, αλλά δεν το είχαν ψάξει στους κανονικούς προστατικούς ιστούς. 
Στη νέα μελέτη, έψαξαν τον ιό σε 200 ανθρώπινους προστατικούς καρκίνους και σε 100 δείγματα του υγιούς προστατικού ιστού. Ανέφεραν σήμερα στα πρακτικά της εθνικής ακαδημίας των επιστημών ότι βρήκαν τον ιό σε 27% των καρκινωδών ιστών, αλλά σε μόνο 6% των υγιών ιστών. Ο ιός ήταν πλέον πιθανό να είναι παρών στους όγκους που θεωρούνται επιθετικότεροι στην κλίμακα Gleason της μοχθηρίας.
Μια ανάλυση ακολουθίας του ιού έδειξε ότι είναι ένα gammaretrovirus, από μια οικογένεια των ιών που είναι γνωστοί για να προκαλούν τα leukemias και άλλους καρκίνους στα ζώα, αλλά που δεν έχουν αποδειχθεί ακόμα οτι το κάνουν στους ανθρώπους. Τα gammaretroviruses παρεμβάλλουν τις γενετικές πληροφορίες τους στο DNA των κυττάρων που μολύνουν. Όταν αυτή η εισαγωγή εμφανίζεται στη λανθασμένη θέση, μπορεί να προτρέψει το κύτταρο ξένιου χ/υ για να αρχίσει την αντιγραφή εκτός ελέγχου, παράγοντας έναν όγκο. 
Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι το XMRV εύκολα καλλιεργήτε ανθρώπινο προστατικό ιστό, αλλά όχι σε άλλους τύπους ανθρώπινων ιστών. Αλλά δεν έχουν δείξει ότι ο ιός αναγκάζει τους όγκους για να αυξηθεί. Υπάρχουν επίσης πολλές άλλες αναπάντητες ερωτήσεις, όπως εάν ο ιός μολύνει τις γυναίκες, εάν διαβιβάζεται σεξουαλικά, και πόσο επικρατών είναι στον ανθρώπινο πληθυσμό. 
Εάν ο ιός θα μπορούσε να συνδεθεί με τους προστατικούς όγκους θα μπορούσε να ανοίξει την πόρτα στις νέες θεραπείες και στην πρόληψη. Ένα εμβόλιο ενάντια στον ιό μπορεί να αποτρέψει πολλές περιπτώσεις του προστατικού καρκίνου, ακριβώς όπως τα ανθρώπινα εμβόλια ιών papilloma προλαμβάνουν τον αυχενικό καρκίνο. Η ανάγκη για τις νέες προσεγγίσεις στον προστατικό καρκίνο είναι σαφής. Οποιαδήποτε βελτίωση θα γινόταν αποδεκτή με ευγνωμοσύνη.

7 Σεπ 2009

Το Gardasil σταματά τους γεννητικούς ακροχορδώνες στους άντρες.

    Ο Merck επιδιώκει αυτήν την περίοδο την έγκριση από το FDA για το HPV εμβόλιο, Gardasil, για να μεταχειριστεί τους γεννητικούς ακροχορδώνες στα αγόρια. Αυτό έρχεται αφότου δημοσίευσε ένας ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟΣ ιατρικός σύμβουλος τα έγγραφα που δηλώνουν ότι το εμβόλιο εμφανίζεται να είναι μια ασφαλής και αποτελεσματική θεραπεία νεαρών άνδρων και αγοριών. 
    Το Gardasil εγκρίθηκε προηγουμένως για την πρόληψη ορισμένων πιέσεων του ανθρώπινου ιού papilloma στην ηλικία κοριτσιών 9 έως 26 στο έτος 2006. Ο Merck ελπίζει ότι το FDA θα χορηγήσει την ίδια έγκριση για τα αγόρια και τα άτομα 9 έως 26 μετά από την αναθεώρησή τους με μια επιτροπή των συμβούλων εμβολίων την προσεχή εβδομάδα. 

Νέο εμβόλιο για να θεραπεύσει τον αυχενικό καρκίνο.

Οι επιστήμονες έχουν αναπτύξει πρόσφατα ένα νέο εμβόλιο, το οποίο μπορεί να εμποδίσει τον ιό αρμόδιο για τις περισσότερες περιπτώσεις του αυχενικού καρκίνου σύμφωνα με την  έκθεση ανώτερων υπαλλήλων του FDA. Μεταξύ 40 πιέσεων του ανθρώπινου ιού papilloma (HPV), περίπου 15 πιέσεις είναι αρμόδιες για την ανάπτυξη του αυχενικού καρκίνου στις γυναίκες. 
Σύμφωνα με μια έκθεση  του FDA που δημοσιεύεται την Παρασκευή, GlaxoSmithKline's Cervarix μπορεί να εμποδίσει τις δύο πιό καρκινώδεις πιέσεις HPV σχεδόν 93 τοις εκατό του χρόνου.Ο Gardasil Merck, που εγκρίνεται προηγουμένως από το FDA, υπερασπίζει επίσης ενάντια σε δύο περισσότερους τύπους HPV που προκαλούν 90 τοις εκατό των γεννητικών ακροχορδώνων, στους οποίους το Cervarix δεν στοχεύει. 
Η χρήση του νέου εμβολίου συνδέεται μόνο με τις δευτερεύουσες παρενέργειες όπως ο πόνος και η διόγκωση επί του τόπου της έγχυσης. Οι πιό παλιές μελέτες, εντούτοις, είχαν εμφανίσει υψηλότερο αριθμό μυϊκών και νευρολογικών προβλημάτων μεταξύ των ασθενών που χρησιμοποίησαν το Cervarix. Το FDA ωθεί την έγκριση του εμβολίου εδώ πολύ καιρό για κοριτσια και γυναικες 10 έως 25 ετών.
 

Ο τρόπος ζωής μειώνει τον κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου του μαστού.

    Μια νέα έρευνα εμφανίζει ότι περισσότερες από 70.000 περιπτώσεις καρκίνου του μαστού ετησίως στις ΗΠΑ, ή 40% όλων των περιπτώσεων, θα μπορούσαν να αποτραπούν με αλλαγές τρόπου ζωής όπως τη διατήρηση ενός φυσιολογικού βάρους, υγειηνής  διατροφής, άσκησης, και περιορισμό στην κατανάλωση οινοπνεύματος. Το πρόγραμμα από το μη κερδοσκοπικό αμερικανικό ίδρυμα ερευνητικών ομάδων για την έρευνα καρκίνου και το ερευνητικό Ταμείο παγκόσμιου καρκίνου αντιπροσωπεύει τη μεγαλύτερη αναθεώρηση της έρευνας που εξετάζει τον τρόπο ζωής και τον καρκίνο του μαστού. 
    Οι ερευνητές ανέλυσαν σχεδόν 1.000 μελέτες, 81 που διευθύνθηκαν συμπεριλαμβανομένων δεδομένου ότι τα στοιχεία εξετάστηκαν στο τέλος το 2007. "Είναι τώρα πολύ σαφές ότι ο τρόπος ζωής είναι ένας ισχυρός παράγοντας κινδύνου για τον καρκίνο του μαστού, αλλά δεν σκέφτομαι ότι οι γυναίκες έχουν λάβει πραγματικά το μήνυμα," λέει το ίδρυμα καρκίνου επιδημιολογίας του Νιου Τζέρσευ! καθηγητής Elisa Bandera, MD, PHD, ο οποίος βοήθησε να γράφει την έκθεση. 
    Οι γυναίκες τείνουν να υπερεκτιμήσουν το ρόλο της γενετικής στον καρκίνο του μαστού και να υποτιμήσουν τον τρόπο ζωής, " λέει ο Bandera. "δεν ξέρω πόσες φορές έχω ακούσει ότι ένας ασθενής λέει," δεν μπορώ να έχω καρκίνο του μαστού. Κανένας στην οικογένειά μου δεν το έχει." Οι γυναίκες ανησυχούν πολύ για τον καρκίνο του μαστού, και πρέπει να ξέρουν ότι μπορούν να χαμηλώσουν τον κίνδυνό τους με τον τρόπο ζωής."
  

6 Σεπ 2009

Προστατική χειρουργική επέμβαση καρκίνου μπορεί να μην είναι απαραίτητη για μερικούς ασθενείς!



    Στη μελέτη, που δημοσιεύθηκε on-line στο περιοδικό της κλινικής ογκολογίας, οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι σε μια ομάδα 12.677 ατόμων που είχαν ριζικό prostatectomies μεταξύ 1987 και 2005, το ποσοστό θνησιμότητας δεκαπέντε-έτους που θα μπορούσε να συνδεθεί άμεσα με τον προστατικό καρκίνο ήταν μόνο 12 τοις εκατό, ακόμα κι αν πολλοί από τους καρκίνους των ασθενών είχαν τα επιθετικά χαρακτηριστικά γνωρίσματα. Συγκριτικά, το ποσοστό μη - ο καρκίνος-σχετικός με το θάνατος σε αυτήν την ομάδα ήταν 38 τοις εκατό. Ένα μικρό μέρος, 4 τοις εκατό, των ασθενών που θεραπεύθηκαν χειρουργικά μέσα στα προηγούμενα δέκα έτη είχε 5 τοις εκατό ή μεγαλύτερο έναν κίνδυνο του προστατικού καρκίνου μέσα σε 15 έτη. Δεν είναι σαφές αυτή τη στιγμή εάν οι εκβάσεις μπορούν να αφορούν την αποτελεσματικότητα της χειρουργικής επέμβασης και οποιασδήποτε δευτεροβάθμιας θεραπείας, ή χαμηλή θνησιμότητα ορισμένων τύπων προστατικών καρκίνων.